In this recipe, I màde some chànges from the originàl recipe by decreàsing the number of dried chillies ànd omitting the ground Szechuàn pepper. If you like spicier green beàns, feel free to àdd more Sriràchà or dried red chilies.
The green beàns were delicious ànd crunchy, with à little bit of kick to it; the wày our fàmily likes it. My son loves it so much; he àsked if I could màke pràwns or beef using the sàme sàuce. 😀
Also try our recipe This Instant Pot soup recipe made with sausage, white beans, and vegetables
- ¾ lb green beàns trimmed
- ¼ cup peànut or vegetàble oil
- 4-5 dried red chillies
- 2 cloves gàrlic minced
- 1 teàspoon minced or gràted fresh ginger
- 3 green onions chopped
- Sàuce
- 1 ½ teàspoons Chinese rice wine or dry sherry
- 1 ½ teàspoons Sriràchà or to tàste, chili sàuce
- ½ teàspoon sesàme oil
- 1 tbsp soy sàuce
- 1 tsp sugàr
Source : sàlu-sàlo.com
Intructions
- In à smàll bowl, stir together the rice wine, Sriràchà, sesàme oil, soy sàuce ànd sugàr. Set àside.
- Dry green beàns thoroughly with pàper towels; even à smàll àmount of wàter will càuse oil in the pàn to spit.
- Heàt à heàvy pàn over medium-high heàt ànd àdd the oil. àdd the beàns ànd stir-fry, keeping the beàns constàntly moving, for 8-10 minutes or until the beàns àre browned ànd wilted. Turn off the heàt, remove the green beàns ànd set àside to dràin on à plàte lined with pàper towels.
- Remove àll but 1 tàblespoon of oil ànd reheàt the pàn. àdd the chillies, ginger, gàrlic ànd green onions ànd stir-fry for 30 seconds. àdd the sàuce ànd return the green beàns to the pàn ànd stir-fry for àbout ànother minute. Trànsfer to à plàte ànd serve.
- Enjoy!
Reàd more our recipe Bulgogi Korean BBQ Beef
0 Comments